jueves, 3 de diciembre de 2009
lunes, 30 de noviembre de 2009
Christ Burden
Chris Burden crusificat.
domingo, 15 de noviembre de 2009
lunes, 2 de noviembre de 2009
Cartogtafies no-lloc
Opinió personal: Sincerament no em va agradar gaire,costava agafar els conceptes si no te’ls explicaven, i eren una mica enrevessats, i no saben gaire de tecnologies i programes era una mica difícil. Tot i que la idea està molt bé.
Exposició Pep Duran
Pep duran és llicenciat en escenografia i figuratisme a l’Escola superior d’Art Dramàtic de Barcelona i ha sigut becari al Teatre Lliure. Ha sigut des de sempre escenògraf .A l’any 1918 fa la seva primera exposició a Barcelona, i des d’aquell moment la seva trajectòria artística se centra al camp objectual i actualment en la instal·lació. Les seves obres les podem trobar al MACBA, al Museo de Bellas Artes de Alava, a la Fundació Miró...etc,entre d’altre privades també.
El divendres 29 d’Octubre varem anar a veure una exposició de Pep Duran al museu Arxiu Tomas Balvey de Cardedeu. El nom de l’exposició és ‘’Ímbric’’,perquè segons ell,la seva intenció era mitjançant una línea que passava per tots els quadres, lligar tota la exposició,fen-ne una obra conjunta. La cosa més destacable,podria ser que el muntatge era totalment fet expressament per aquesta exposició, pel que ens van explicar, ell va reutilitzar per muntar-la,tota classe de materials reutilitzats i segons l’espai i del que disposes la muntava de certa manera o d’altre. Apart, totes les seves obres a l’igual que el muntatge de l’exposició, eren fetes amb materials reutilitzats també. Apart de la seva exposició, hi havia una part dedicada als Germans Castells, segons Pep, són els creadors de somnis,referint-se a que ells als muntar escenografies fan realitat els somnis.
Opinió personal: De les dues exposicions que em vist de moment,aquesta és la que més m’ha agradat, l’he trobat molt simple,fàcil d’entendre i original. Referent a estèticament, les seves obres m’han agradat molt com ha barrejat els materials i sobretot perquè hi havia part de fotografía.
1-Entrada
2-Part dedicada als Germans Castells
3-Jardí
jueves, 15 de octubre de 2009
L’enquadrament: L’he volgut estructurar en tres parts: el maó,la fusta,i finalment les pedretes.Com podem veure tot i que les pedretes tenen el seu ‘’espai’’ per dir-ho d’alguna manera,estan en cada un dels altres.
Vida a la palla
L’enquadrament: He volgut agafar,la palla,el cargol i el cordill.
Els dos vidres.
L’enquadrament: He volgut captar els dos trossets de vidre que restaven al vell vidre que potser hi havia antigament,o potser era doble vidre..no ho sé.
Profunditat de camp: La finestra continuava igual que la habitació de darrera.Té profunditat de camp.
La composició: Continuo amb la sèrie detalls, i aquest és una de les que més m’agraden. Pel fet que els dos trossets de vidre són molt difícils de veure a simple vista,i perquè encara no acabo de saber si és doble vidre,o bé si el van canviar i es van deixar aquests dos
El punt de vista, la distància i els plans: Primer pla,punt de vista contrapicat.
Llum natural i sense cap efecte òptic.
Fulles,i formigó
L’enquadrament: He volgut captar el tros de formigó,amb les esquitxades i les fulles a terra.
Profunditat de camp: No en té.
La composició: El formigó esquitxat per (suposadament) ciment i fulles seques a sota.
El punt de vista, la distància i els plans: Primer pla,punt de vista frontal.
Tractament de la llum i els colors: Llum natural.
Efectes òptics: No s'aprecien efectes òptics.
La composició: Pintura treta,paret.
La composició: Els vells edificis i les noves tecnologies.(antena,aire condicionat,noves construccions afegides...)
miércoles, 14 de octubre de 2009
lunes, 12 de octubre de 2009
Edgar Allan Poe
Estudió en Inglaterra, en el Manor House School, entre 1815 y 1820, fecha en que regresó a Estados Unidos, para comenzar su actividad literaria. Se incorporó a la academia militar de West Point para luego desempeñarse como editor.
En 1824 escribió un poema de dos líneas, considerado su más temprana producción, que no fue publicado hasta después de su muerte.
En 1827 se distanció de su padre adoptivo por causas económicas, ya que éste se negó a pagar sus deudas, ocasionadas por una vida de juegos y alcohol, abandonando los estudios, y publicando en Boston “Tamerlán y otros poemas”, bajo el seudónimo “El bostoniano”. En 1829, publicó en Baltimore, su segundo libro “Al Araaf, Tamerlán y otros pequeños poemas”.
En 1833, es galardonado con el premio de la revista Saturday Visiter de Baltimore, por su cuento “Manuscrito hallado en una botella”.
Contrajo enlace en 1836, con una niña de apenas trece años, prima suya, Virginia Clemm, con quien se instaló en Filadelfia. Virginia fallece de tuberculosis en 1847, y el autor canalizó su angustia en el alcohol lo que lo condujo a la locura.
Ya había escrito, en 1838, “Narración de Arthur Gordon Pym”, en 1840 “Cuentos de grotesco y arabesco” y sus dos obras maestras: “El escarabajo de oro” en 1843, consagrado con el primer premio en el concurso del Dollar Newspaper de Filadelfia, y “El cuervo” en 1845.
Luego de la muerte de su esposa, publica “Eureka, un poema en prosa, en 1848.
Conocido como el primer maestro del relato corto, y renovador de la novela gótica, como cuentista, se destacó por sus relatos fantásticos como “La caída de la Casa Usher”, “El corazón delator”, “El gato negro” y “William Wilson” y por sus temas de contenido detectivescos como “Los crímenes de la calle Morgue”, “el misterio de Marie Roget” y “la carta robada”.
Murió en un hospital de Baltimore, el 7 de octubre de 1849,nunca se supieron las causas,probablemnte alchol,drogas..